Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kookworshop 'Chilaquiles'

De smaak van Sint-Pieters

In Samenwerking met FMDO Brugge, Vormingplus & Voz Latina

21 November 2016

 

Chilaquiles is een traditioneel Mexicaans gerecht . Typisch, maïs tortilla's in vieren gesneden en licht gebakken zijn de basis van de schotel.  

Groen of rood salsa of mol wordt uitgegoten over de knapperige tortilla driehoeken, genaamd totopos . Het mengsel wordt gestoofd totdat de tortilla begint verzachting. Getapte kip wordt soms toegevoegd aan het mengsel. 

Het wordt vaak gegarneerd met zure room-crema , geraspte kaas-queso fresco , rauwe uienringen en plakjes avocado. Chilaquiles kan worden geserveerd met gebakken bonen , eieren (roerei of gebakken), rundvlees en guacamole als bijgerecht.

Zoals met vele Mexicaanse gerechten, regionale en familie variaties zijn heel gewoon. Gewoonlijk worden chilaquiles gegeten bij het ontbijt of brunch. Dit maakt hen een populair recept om overgebleven tortilla's en salsa's gebruiken.